Bed&Breakfast > Nederlands > Routebeschrijving

Hoe komt u in Montefoscoli?

Per vliegtuig.

Vanaf vliegveld Pisa is het nog slechts een half uurtje (35km) rijden naar Sant'Antonio. Het is zeker de moeite waard te vergelijken wat een retourvlucht naar Pisa + de huur van een auto u kost voor uw vakantie. Onderstaande maatschappijen hebben regelmatig zeer voordelige aanbiedingen (gratis vliegen en alleen tax betalen betekent soms voor minder dan 50 euro aan reiskosten te hebben).

Verschillende maatschappijen vliegen naar Pisa vanuit Nederland, Belgie en Duitsland.
De voordeligste maatschappijen zijn:
www.ryanair.com , vliegt vanuit Nederland vanaf Eindhoven en Maastricht, vanuit Belgie vanaf Brussel/Charleroi en vanuit Duitsland vanaf Dusseldorf/Weeze. Dit ligt overigens dichtbij Nijmegen!
www.transavia.com , vliegt vanuit Nederland vanaf Amsterdam/Schiphol.
Het is aan te bevelen de huurauto, evenals uw vliegticket, vooraf via internet te regelen.

Vanaf het vliegveld volgt u daarna de route zoals hieronder verder is aangegeven.

Per auto.

Vele wegen leiden naar Rome, dat is zeker waar. Montefoscoli ligt in Toscane en zou aangedaan kunnen worden op weg naar Rome, maar in uw geval is Montefoscoli uw eindpunt. En ook daar zijn veel routes voor te vinden. Maar uitgaande van een vertrek uit Nederland komt u, als u rechtstreeks naar ons rijdt, altijd via Pisa of Florence (Firenze).
Omdat via Pisa de meest gebruikelijke route is geven wij u een aanwijzing via welke plaatsen u het best kunt rijden vanaf Basel (Zwitserland). Basel-Chiasso-Como-Milaan-Parma-La Spezia-Livorno/Pisa.
Even buiten Como treft u de eerste tolpoort, hier moet u plm. 2 euro betalen. Op de rondweg Milaan moet u dit nogmaals doen tegen nagenoeg diezelfde prijs.
U blijft richting Bologna (A1) volgen en even buiten Milaan moet u bij de tolpoort een kaart uit de automaat halen, die moet u later pas bij het verlaten van de tolweg, bij de afrit "Pisa Aeroporto", weer afgeven of in de automaat stoppen en kunt u afrekenen. Het traject Milaan-Pisa kost u rond de 20 euro.

Tip: gebruik uw creditkaart om af te rekenen. U rijdt daarvoor het blauwe vak voor de tolpoort in, deze vakken zijn vaak het minst bezet. Als u eerst een tolkaart heeft gehad doet u eerst die kaart in de daarvoor bestemde gleuf en daarna uw creditkaart. Even wachten en uw creditkaart komt terug. Als u geen tolkaart heeft gehad (de zeer korte trajecten) doet u direct de creditkaart in de automaat.
 
Vanaf Pisa.

Als u bij Pisa Aeroporto de tolweg verlaat gaat u in de richting Firenze, deze weg heet de Fi-Pi-Li. (Firenze-Pisa-Livorno) en wordt aangeduid d.m.v blauwe borden. Na plm. 20 min. komt u bij de tweede afslag Pontedera (een afslag eerder is Ponsacco/Pontedera, die moet u beslist niet hebben).

Zie verder Vanaf Firenze, Afrit Pontedera enz.

Vanaf Firenze.

Verlaat de tolweg bij afrit Scandicci, richting Pisa–Livorno, de weg heet de Fi-Pi-Li (Firenze-Pisa-Livorno) en wordt aangeduid d.m.v. blauwe borden. Na plm. 30 min. neemt u de afslag Pontedera. Neem de rotonde (bijna helemaal rond) en verlaat de rotonde richting: Volterra – Peccioli – Palaia. Er is nog 15 km te gaan.
Vervolgens rijdt u door het dorpje Val di Cava. Daarna volgt een nieuwe weg die u om het dorpje Treggiaia heen leidt, met aan het begin en aan het eind een rotonde. U blijft in de richting Peccioli en Volterra rijden. Dan volgt de derde rotonde, met de naam “Alta Valdera”, deze steekt u recht over, nog steeds richting Peccioli en Volterra. Na een paar kilometer komt er weer een rotonde die neemt u driekwart (linksaf dus), richting Palaia–Forcoli– Castelfalfi-Montaione. Aan het eind van deze weg (T-splitsing) gaat u rechtsaf en na 300 m linksaf, richting Montefoscoli.
Deze weg gaat omhoog, tussen de cipressen door naar het dorp op de heuvel. U blijft de weg omhoog volgen die langs het dorp loopt, richting Palaia, rechts heeft u een prachtig uitzicht over het dal. Voorbij het dorp, na 300 m. ziet u links een kapel met de naam La Figuretta, U begint nu aan uw laatste kilometer!
Hier gaat u de landweg op, u volgt het pad, bij de eerste en de tweede splitsing houdt u rechts aan, tot bij de derde splitsing de weg omhoog gaat, er is een toegangshek. Als het dicht is belt u ons 0039 3407101169 en wij komen het openen. U volgt de weg naar rechts het verharde pad naar beneden op, U ziet ons witte huis, uw vakantieplek, recht voor u! Dus niet het parkeerplaatsje van grind naar linksboven oprijden.

Voor de gebruikers van een navigatiesysteem:
U toetst in: Montefoscoli, Strada Communale Di Grotta A Leccio.
Dit is de weg die van Montefoscoli naar Palaia leidt en waaraan de kapel La Figuretta ligt met het toegangspad naar ons huis. Podere Sant'Antonio heeft namelijk geen straatadres.